TIMEBESTILLING PÅ NETT

Sykemelding og henvisning

Ved behov har vi rett til å skrive ut sykemelding for våre pasienter. Vi kan også henvise deg til andre spesialister og til røntgen, CT eller MR-undersøkelse.

BEHANDLINGER

Gjenopprette normal funksjon

Når du kommer til oss, vil du først ha en samtale med en av våre behandlere. Samtalen danner grunnlaget for en undersøkelse og behandlingsplan. Ved behov vil vi også kunne henvise deg til andre behandlingstiltak - for eksempel andre spesialister eller røntgen/CT/MR. Vi har også mulighet til å skrive ut sykemelding dersom dette er nødvendig.

 

{ LES OM TRENING OG FOREBYGGING HER }

KIROPRAKTIKK

Kiropraktikk handler om manipulasjon av ledd og muskler for å løse opp spenninger i dypereliggende muskulatur. Kiropraktoren bruker hendene for å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystemet.

Behandlingen gir ofte umiddelbar virkning, og smertene vil dempes

betraktelig eller fullstendig etter besøket. Behandlingen er sjelden smertefull og har ingen bivirkninger. Kiropraktoren har også fokus på å veilede pasienten til riktig trening for å rehabilitere og forebygge.

FYSIOTERAPI

En fysioterapeut er en "bevegelsesekspert" - bevegelsesapparatet og funksjon står sentralt. Gjennom grundig undersøkelse og vurdering vil en fysioterapeut kunne finne frem til utviklings-, gjenvinnings-, eller forebyggende tiltak for å promotere funksjonsevne i tråd med pasientens

egne målsetninger. Hos oss vektlegger vi et tverrfaglig samarbeid mellom kiropraktor og fysioterapeut. I dette samarbeidet har fysioterapeuten fokus på rådgivning, veiledning, rehabilitering, forebygging,  trening og behandling.

SJOKKBØLGE- OG TRYKKBØLGEBEHANDLING

Sjokkbølgebehandling gir gode resultater ved behandling av flere kroniske plager. Eksempler på kroniske problemer er betennelse i sener, muskler og benhinne. Dette kan oppleves som bl.a. smerter i og rundt ledd,

nedsatt bevegelighet og smerter i legg og under føttene. Sjokkbølge brukes også ved behandling av triggerpunkter og til oppmykning av muskulatur.

NÅLEBEHANDLING

Nålebehandling (tørrnålbehandling) er en form for stimulering av triggerpunkter som gir umiddelbar effekt. Behandlingsformen kan være nyttig der triggerpunkt(er) gir utstrålende smerter og ømhet, nedsatt funksjon i form av muskelsvakhet, redusert bevegelse, og forstyrrelse i

nervesystemet. Nålebehandling brukes også på senebetennelser. Behandlingen normaliserer kommunikasjonen mellom nerven og muskelfibren. Resultatene viser seg etter noen få behandlinger og effekten er langvarig.

FOREBYGGENDE TRENING

Er skadene knyttet til overbelastning eller ”feil” bruk av kroppen, kan du ha stor nytte av å fortsette med forebyggende trening etter at behandling er avsluttet. Dette vil minske muligheten for at plagene kommer tilbake. For mange vil det også gi mer energi og økt velvære. Vi hjelper deg i gang med forebyggende trening som passer til din hverdag.

Vi vil hjelpe deg med å prioritere og gjennomføre trening som passer dine

 utfordringer og din daglige situasjon. Trening vedlikeholder og utvikler kroppen slik at den tåler utfordringene du gir den. Erfaringsmessig har mange vanskelig for å prioritere den treningen som skal til for å bli kvitt problemene for godt. Vår fysioterapeut vil gi deg personlig oppfølging. Slik vil du få et fast program i den viktige perioden under og etter behandling.

IDRETT OG MOSJON

Vi utarbeider treningsopplegg som passer for dine mål. Trener du allerede aktivt, og søker å forbedre dine evner til å utføre spesielle aktiviteter, vil vi identifisere øvelsene som gjør at du får aktivisert og utviklet de rette musklene. Både styrke, tøyelighet og koordinasjonsevne øker når du forbedrer muskelsammensetningen.

Aktiv analyse og riktige øvelser vil gjøre at du kan ta fatt på nye idretter eller

 få økt glede av dine favorittaktiviteter. Eksempelvis er det mange som opplever overbelastning når de starter med en ny idrett. I gleden over å oppdage en ny sport, er det lett å glemme at dette er nytt og utfordrende for kroppen. Resultatet kan være at man får en strekk, ømme muskelfester eller lignende. Med vår veiledning kan du trene riktig og forberede deg bedre.

© 2015 Copyright